У команді Зеленського не хочуть люструвати Данилюка

16:23, 16 июля 2019
Попередній закон про люстрацію має недоліки, які вимагають опрацювання, — зазначають у «Слузі народу».
У команді Зеленського не хочуть люструвати Данилюка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кандидат у народні депутати, №23 у виборчому списку партії «Слуга народу» Святослав Юраш розповів «Судово-юридичній газеті» про президентську ініціативу щодо люстрації:

«Президент озвучив одну з пропозицій, які зараз існують. Звичайно, коли буде йти робота нового складу Верховної Ради, формування порядку денного базуватиметься саме на таких пропозиціях. Але попередній закон про люстрацію має свої недоліки, і треба буде його переобдумати та доопрацювати. В яку саме сторону його буде змінено, стано зрозуміло в процесі подальшої діяльності».

Як повідомив Святослав Юраш, наразі говорити про повний список осіб, що підлягають люстрації, зарано, проте втрачати через цей законопроект членів президентської команди у партії «Слуга народу» не хочуть: «Щодо осіб з діючої команди Президента, зокрема Олександра Данилюка — я знаю його як людину дуже професійну і не хотів би втрачати його в наших лавах. Тому я не бачу сенсу так глобально розтягувати це питання, як це зараз роблять».

За словами кандидата в народні депутати, метою законопроекту було привернути увагу до недоліків роботи посадовців, що прийшли до влади на хвилі Революції Гідності:

«Основною метою нового закону про люстрацію є увага до тих, хто працював після Майдану, їх помилок у своїй роботі. Ці люди не є якоюсь недоторканною кастою, і цей закон зможе підняти багато непіднятих до того питань.

Зараз ми бачимо, що до парламенту напевно пройдуть чисельні народні депутати, які потрапляли під увагу медіа через корупційні скандали навколо них, а через певний час ставали нібито жертвами провокацій на хабар. Хто конкретно буде нести відповідальність відповідно до закону про люстрацію, буде вже калібруватися новою Верховною Радою. Я не є прихильником абсолютистської позиції щодо люстрації».

Зазначимо, що радник Президента Руслан Рябошапка також підтримує думку, що ухвалення такого закону — питання не завтрішнього дня: «Я думаю, що до того часу, поки парламент прийме цей закон про люстрацію, ми зможемо реалізувати багато гарних ініціатив, а потім підемо на заслужений відпочинок».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що  Руслан Рябошапка анонсував позачергове засідання Верховної Ради. Також ми писали про відсторонення судді Майдану до вироку суду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України