Чесний ФОП не постраждає від нових законів, — Данило Гетманцев

14:20, 3 октября 2019
«Можливі масові скарги для отримання кешбеку — лише міф», — пояснив народний депутат.
Чесний ФОП не постраждає від нових законів, — Данило Гетманцев
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Все те, що ми робимо, ми робимо проти зловживань великого бізнесу. Ми не торкаємося малого бізнесу», — про це зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у інтерв’ю виданню РБК-Україна.

Раніше Верховна Рада вже схвалила у другому читанні Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (щодо впровадження так званого кешбеку) та Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (законопроекти №1053-1 та №1073). За обидва законопроекти віддали свої голоси по 237 народних обранців. Проте запропоновані нововведення викликали чимало обговорень та протестів.

За словами Данила Гетманцева, наразі великою проблемою в Україні є те, що великий бізнес ухиляється від сплати податків з використанням ФОП. «Чесний ФОП жодним чином не постраждає від того, що буде використовувати безкоштовний додаток для обліку своїх операцій. А той ФОП, який перевищив ліміт, звичайно, повинен буде перейти на загальну систему оподаткування. Однак, якщо він перевищив ліміт у 5 мільйонів гривень в рік, хіба це малий бізнес? Давайте будемо відверті!» — роз’яснив свою позицію народний депутат.

Також Данило Гетманцев наголошує, що і РРО, і кешбек — це все частини єдиної системи для великого бізнесу.

«Правильно, що «тіньовики» обурюються кешбеком. Це інструмент захисту не тільки держави, але і споживача.

Але це не такий вже і простий інструмент. Щоб ним скористатися, я повинен зареєструвати електронний кабінет платника податків, тому що інакше скарги не приймаються, я повинен відсканувати чек, який я вважаю фіктивним (якщо взагалі чек не видали, то це теж не спрацює), потім податкова повинна перевірити платника податків, винести податкове повідомлення-рішення, яке він оскаржить.

І я отримаю свій кешбек тільки тоді, коли податкова за фактом стягне гроші. Тобто це буде через рік-півтора. Тому міф про можливі масові скарги — не більш ніж міф», — наголосив народний депутат.

За його словами, технічна база для кешбека вже готова. «Масових зловживань тут бути не може через особливості процедури, але як стимул для бізнесу це буде працювати», — підкреслив Данило Гетманцев.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як  «Слуги народу» пропонують зменшити тиск на бізнес з боку органів державної влади.

 

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва