Олександр Дубінський пропонує ввести податок на купівлю валюти

15:18, 7 октября 2019
Нардеп подав законопроект, відповідно до якого податок з валютних операцій ітиме на розвиток спорту.
Олександр Дубінський пропонує ввести податок на купівлю валюти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 жовтня народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський подав на розгляд до Верховної Ради проект закону №2208 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту.

Проектом закону пропонується запровадити загальнодержавний збір на розвиток спорту для створення додаткових джерел фінансування розвитку спорту та забезпечити дієвий контроль за сплатою цього збору.

Також, за словами нардепа, запровадження збору на розвиток спорту з операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі стимулюватиме громадян та суб’єктів господарювання здійснювати операції з продажу та/або купівлі іноземних валют в онлайн режимі у безготівковій формі без відвідування фінансових установ, їх структурних підрозділів та пунктів обміну валюти.

Проектом закону передбачено внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження загальнодержавного збору на розвиток спорту з операцій купівлі іноземної валюти у готівковій формі відповідно до загальних засад встановлення податків і зборів.

Законопроектом також передбачено встановлення відповідальності платників збору за здійснення операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі без видачі розрахункових документів.

Пропонується, що платниками збору на розвиток спорту будуть уповноважені установи, визначені в Законі України «Про валюту і валютні операції», та їх структурні підрозділи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Ставка збору на розвиток спорту становитиме 1% від операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі.

Базовий податковий період дорівнюватиме календарному дню.

Також, відповідно до запропонованого законопроекту, розрахункові операції з купівлі іноземної валюти у готівковій формі здійснюватимуться платниками збору на розвиток спорту відповідно до законодавства України про застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, платники збору на розвиток спорту зобов’язані видавати особі, у якої купують валюту, перший примирник розрахункового документа на повну суму проведеної операції. За порушення цієї норми, що призводить до зменшення грошового зобов'язання платників збору на розвиток спорту, платники несуть відповідальність відповідно до статті 120-3 цього Кодексу, а саме накладання штрафу у розмірі 100% від суми операцій.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Велика Палата ВС звернула увагу на практику ЄСПЛ у справах про виселення.

Також ми писали, що Верховний Суд вважає виселення втручанням у право на житло.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді