Зеленський анонсував розвиток інфраструктури малих міст та сіл

13:38, 9 марта 2021
У найближчі 10 років буде реалізовано 1600 інфраструктурних проектів у кожному селі.
Зеленський анонсував розвиток інфраструктури малих міст та сіл
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У селах немає життя, тому що немає ніякої роботи. Тому вже готується 1600 інфраструктурних об’єктів на кожне село. Про це зазначив президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ.

«Немає роботи, тому що люди їдуть. Їдуть у першу чергу сміливі, молоді, потім люди середнього віку і залишаються люди похилого віку. Тому закриваються там школи, сільські клуби. Тобто потрібна реформа села», - сказав президент.

За його словами життя змусило створити у місті Щастя Луганської області Контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ), де нині надають 90 адміністративних послуг.

«Є магазин, аптека, є місце, де посидіти. Не вистачає клубу, кіношної точки. Тому ми зрозуміли, що спочатку треба зробити інфраструктуру, а потім надати роботу. Тому ось ці дві речі треба зробити в селах і малих містах. Ми готуємо 1600 інфраструктурних проектів у кожне село. Програма розрахована на 9-10 років. 500-600 мають зробити за 4 роки. Грошей не було в бюджеті, ми їх взяли від бізнесу, особливо в нових КПВВ», – сказав Зеленський і додав, якщо «взяти Крим, то домовлялися з азербайджанською компанією «Socar».

Президент уточнив, що його мрія побудувати в усіх селах інфраструктуру. «Обов’язково туди мають пройти дороги. Це складно, бо не лише держаний, а і місцеві бюджети мають вирішувати це», - сказав він і додав, що розроблена нова агропромислова економічна програма, яка має дати місцевим людям роботу.

Відповідаючи на питання про реконструкцію об’єктів житлового фонду, президент вказав, що це має бути компетенцією місцевої влади.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Зеленського просять США розглянути можливість введення нових санкцій проти Росії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва