Війна законопроектів: представник «Слуг народу» пропонує позбавити українського громадянства членів фракції Петра Порошенка

12:25, 2 августа 2021
Максим Бужанський вніс до парламенту законопроект, який є альтернативним до того, яким пропонують позбавляти українського громадянства за отримання російського паспорта.
Війна законопроектів: представник «Слуг народу» пропонує позбавити українського громадянства членів фракції Петра Порошенка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представник «Слуг народу» Максим Бужанський вніс до парламенту законопроект  про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо автоматичної втрати громадянства України, яким пропонує позбавити громадянства представників фракції «Європейська солідарність». Про це сам депутат прямо написав у пояснювальній записці.

Сам депутат у пояснювальній записці прямо обвинуватив голову «ЄС» і колишнього президента в колабораціонізмі: «У відповідь на багаточисельні спроби депутатів фракція політичної партії «Європейська Солідарність» посіяти ворожнечу між українцями пропоную депутатам вказаної фракції почати з себе та шляхом позбавлення себе громадянства України або виходу із фракції визначитися зі своїм ставленням до факту колабораціонізму П.О. Порошенка, що проявився у веденні бізнесу на території Російської Федерації, фінансуванні збройних сил Російської Федерації, через сплату податків до бюджету Російської Федерації».

Зокрема, депутат пропонує доповнити закон «Про громадянство України» статтею 191 «Автоматична втрата громадянства України».

У статті він пропонує прописати, що вступ народного депутата України до депутатської фракції (групи) або перебування  народного депутата України в складі депутатської фракції (групи), членом якої є особа, яка в період 2014-2017 років прямо або опосередковано володіла кондитерським(и) підприємством (ами) на території Російської Федерації, є підставою для  автоматичної втрати громадянства України.

Автоматична втрата громадянства України передбачає втрату громадянства України без видання відповідного указу Президента України.

Датою припинення громадянства України є дата написання заяви про вступ до відповідної депутатської фракції (групи).

Нагадаємо, цей законопроект є альтернативним. Раніше депутати запропонували осіб, які отримали російські паспорти, позбавляти українського громадянства. Про це йдеться у законопроекті № 5822 про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо автоматичної втрати громадянства України у разі добровільного набуття громадянства держави-агресора – Російської Федерації, який внесли депутати Оксана СавчукНаталія Піпа та Микола Княжицький.

Зокрема, депутати пропонують доповнити статтею 19Автоматична втрата громадянства України Закон «Про громадянство України».

Передбачається, що добровільне набуття громадянами України громадянства Росії є підставою для  автоматичної втрати громадянства України.

Автоматична втрата громадянства передбачається без видання відповідного указу Президента України з дати, коли особа отримала російський паспорт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде