Двом адвокатам зупинено дію свідоцтва через присвоєння повноважень членів ОАС Києва

15:01, 10 января 2019
КДКА Вінницької області зупинила права на заняття адвокатською діяльністю адвокатам.
Двом адвокатам зупинено дію свідоцтва через присвоєння повноважень членів ОАС Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Вінницької області ухвалила рішення про зупинення права на заняття адвокатською діяльністю адвокатам Володимиру Скрипачову та Валентину Степ’юку через присвоєння ними повноважень членів органів адвокатського самоврядування Києва, повідомляє прес-центр НААУ.

Рішення КДКА прийняті 27 грудня 2018 року. Скрипачову зупинено право на здійснення адвокатської діяльності на 3 місяці, Степ’юку — на 6 місяців. Рішення можуть бути оскаржені впродовж 30 днів до Вищої КДКА або до суду.

Комісія встановила, що адвокат Скрипачов під час конференції адвокатів Києва 7 жовтня 2017 року, що не мала законного статусу, дав згоду бути обраним до кваліфікаційної палати КДКА Києва, незважаючи на рішення Ради адвокатів України, зокрема, від 23 вересня 2017 року, знаючи про функціонування в Києві КДКА під головуванням І. Орлова.

“Дії адвоката Скрипачова щодо невиконання рішень Ради адвокатів України, порушення присяги адвоката України в частині дотримання верховенства права і законності, порушення Правил адвокатської етики, є триваючими , які розпочалися з моменту обрання його на посаду 7 жовтня 2017 року та продовжуються на даний час”, - ідеться у рішенні КДКА.

Зазначені дії виражаються у позиціонуванні себе членом кваліфпалати КДКА Києва та наділенні себе не притаманними повноваженнями, які дозволяють приймати участь у проведенні кваліфікаційних іспитів, приймати рішення щодо видачі свідоцтв про їхнє складання.

“В діях адвоката Скрипачова, який здійснює функції члена кваліфікаційної палати КДКА Києва та секретаря КДКА Києва, на виконання яких він не має законних повноважень, вбачається дисциплінарний проступок, який є триваючим”, - ідеться у рішенні КДКА Вінницької області.

Дисциплінарна палата послалась на положення профільного закону, відповідно до яких невиконання рішень органу адвокатського самоврядування та порушення Правил адвокатської етики є дисциплінарним проступком. При прийнятті рішення дисциплінарна палата Вінницької області врахувала факт неодноразового грубого порушення адвокатом закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, Правил адвокатської етики, невиконання та активної протидії виконанню рішень Ради адвокатів України та конференції адвокатів Києва від 8 жовтня 2016 року, а також врахувала дестабілізуючі наслідки дисциплінарного проступку для роботи органів адвокатського самоврядування Києва.

Аналогічно адвокат Степ’юк, всупереч рішенням РАУ про відсутність статусу конференції у зборів адвокатів 7 жовтня 2017 року, дав згоду головувати на ній та бути обраним членом ради адвокатів Києва.

“Дії адвоката Степ’юка щодо невиконання рішень Ради адвокатів України, порушення присяги адвоката України в частині дотримання верховенства права і законності, порушення Правил адвокатської етики, є триваючими , які розпочалися з моменту обрання його на посаду 7 жовтня 2017 рку та продовжуються на даний час”, - ідеться у рішенні КДКА.

При цьому комісія встановила, що Степ’юк продовжує позиціонувати себе як член Ради адвокатів Києва та здійснювати дії, які суперечать закону, зокрема, надсилає до правоохоронних органів документи, які підписує як заступник голови ради адвокатів Києва.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди.

Крім того, ДБР проінформувало Комітет захисту прав адвокатів НААУ про початок досудового розслідування за фактом нападу працівниками Національної поліції на адвоката Олену Дроздову під час її участі у проведенні обшуку в клієнта.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде