ДБР почало розслідування нападу поліцейських на адвоката в Києві

14:25, 9 января 2019
Кримінальне правопорушення попередньо кваліфікували за ч. 2 ст. 365 КК України.
ДБР почало розслідування нападу поліцейських на адвоката в Києві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань проінформувало Комітет захисту прав адвокатів НААУ про початок досудового розслідування за фактом нападу працівниками Національної поліції на адвоката Олену Дроздову під час її участі у проведенні обшуку в клієнта. Про це у середу, 9 січня, повідомляє прес-служба Національної асоціації адвокатів України.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», інцидент стався 14 грудня 2018 року. Під час проведення слідчих процесуальних дій працівники Національної поліції здійснили напад на адвоката Олену Дроздову та завдали їй тілесних ушкоджень.

Як повідомили у НААУ, працівники поліції не тільки напали на адвоката, а й викликали собі на допомогу осіб за зовнішнім виглядом схожих на так званих тітушок, які заблокували вхід до приміщення та фізично не допускали в середину представників Ради адвокатів регіону та Комітету захисту прав адвокатів, які прибули на допомогу колезі. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення — ч. 2 ст. 365 КК України.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР затримали начальника одного з райвідділів поліції Одеси. За даними слідчих, поліцейський начальник вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 4 000 доларів США за вчинення дій в інтересах приватної особи.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді