Справа проти Сергія Козьякова: Окружний адмінсуд Києва призначив дату слухання

18:24, 18 марта 2019
Засідання у справі по суті відбудеться 17 квітня .
Справа проти Сергія Козьякова: Окружний адмінсуд Києва призначив дату слухання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 18 березня, Окружний адміністративний суд міста Києва завершив підготовче провадження у справі щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Засідання у справі по суті відбудеться 17 квітня 2019р. Про це передає прес-служба суду.

У суді нагадали, що 15 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до голови та члена ВККСУ Сергія Козьякова, треті особи: Рада адвокатів України, ВККСУ. Позивач просить суд визнати з 24 жовтня 2018 року протиправними дії члена ВККСУ Сергія Козьякова щодо здійснення своїх повноважень, визнати відсутність у нього таких повноважень та утриматись від їх здійснення. Справа розглядається судом за правилами загального позовного провадження.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшли позови, де позивач просить суд зобов’язати голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову призначити за своєю квотою на вакантні, як вважає позивач, посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а Раду адвокатів України — оголосити проведення з’їзду для здійснення відповідного призначення до ВККСУ.

Крім того, Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до Ради адвокатів України, треті особи — Вища кваліфікаційна комісія суддів України, член ВККСУ Сергій Козьяковщодо проведення з’їзду адвокатів України для призначення за своєю квотою на вакантну, як вважає позивач, посаду члена Комісії. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки