Призначення членів ВККС: суд розгляне позов до голови ДСА та омбудсмена

14:20, 26 февраля 2019
Справу розгляне Окружний адміністративний суду міста Києва.
Призначення членів ВККС: суд розгляне позов до голови ДСА та омбудсмена
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позови, де позивач просить суд зобов’язати голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову призначити за своєю квотою на вакантні, як вважає позивач, посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а Раду адвокатів України — оголосити проведення з’їзду для здійснення відповідного призначення до ВККСУ. Про це повідомила прес-служба суду.

«Окрім цього, серед позовних вимог позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність як голови ДСА Зеновія Холоднюка та уповноваженої Людмили Денисової щодо непризначення за своєю квотою членів Комісії у грудні 2018 року, так і Ради адвокатів України щодо непризначення члена ВККСУ у жовтні минулого року.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за даними адміністративним позовами», — йдеться у повідомленні.

В Окружному адмінсуді Києва також нагадали, що раніше до суду надійшли позови щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова, Станіслава Щотки та Тетяни Весельської повноважень членів Вищої кваліфікаційної  комісії суддів України, оскільки, на думку позивача, скінчився 4-річний термін здійснення ними повноважень. Зокрема, позивач просив суд визнати відсутність повноважень члена ВККСУ у Сергія Козьякова — з 24 жовтня 2018 року, Станіслава Щотки — з 5 грудня  2018 року, Тетяни Весельської — з 19 грудня 2018 року, а також зобов’язати їх утриматися від здійснення повноважень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеновій Холоднюк став учасником дисциплінарних розглядів. Відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого розглянуто дисциплінарне провадження стосовно голови ДСА України Холоднюка З.В. за зверненням працівників апарату Верховного Суду України.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва