Комісія не знайшла підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності голови ДСА

15:35, 22 февраля 2019
Засідання Комісії відбулося 22 лютого.
Комісія не знайшла підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності голови ДСА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 22 лютого відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого розглянуто дисциплінарне провадження стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за зверненням працівників апарату Верховного Суду України. Про це передає прес-служба ВРП.

Участь у засіданні взяли голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Малашенкова Т. М., члени Комісії Комков В. К., Суховий В. Г., Голубицький С. С., Стародуб О. П., Моніч Б. С., Гребенюк Т. Д.

У засіданні також взяли участь голова Державної судової адміністрації України Холоднюк Зеновій Васильович та його представник — адвокат Свистович Роман Степанович.

До порядку денного засідання Комісії 22 лютого 2019 року було включено питання про розгляд пропозицій Комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, з питань дисциплінарного провадження стосовно голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З. В.

Як повідомив адвокат Свистович Р. С., працівники апарату Верховного Суду України поскаржилися на дії голови ДСА України Холоднюка З. В. під час процедури ліквідації установи, який, на їхнє переконання, перевищив владні повноваження під час прийняття рішень про кадрові переведення стосовно них.

Заслухавши пояснення Холоднюка З. В. та його представника про обставини, які призвели до порушення дисциплінарного провадження, Комісія прийняла рішення підтримати проект висновку Комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, про відсутність у діях голови ДСА України Холоднюка З. В. дисциплінарного проступку та підстав притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Комісія ухвалила прийняти рішення на підставі та в межах документів, долучених до дисциплінарної справи.

Як зазначила голова Комісії Малашенкова Т. М., у рамках цього дисциплінарного провадження не вирішуються питання здійснення ліквідаційних процедур Верховного Суду України, законності чи незаконності призначення, а вирішується виключно питання, чи діяв Холоднюк З. В. на посаді голови ДСА України відповідно до наданих законодавством повноважень та у їх межах.

У ВРП нагадали, що 10 січня 2019 року Вища рада правосуддя ухвалила порушити дисциплінарне провадження за зверненням працівників Верховного Суду України стосовно голови ДСА України Холоднюка Зеновія Васильовича та скерувати його до Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

25 січня 2019 року Комісія прийняла рішення звернутися до відповідних органів з метою отримання документів для формування дисциплінарної справи, а також звернутися до Холоднюка З. В. із пропозицією надати пояснення про обставини, які призвели до порушення дисциплінарного провадження щодо нього.

Протокол засідання буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеновій Холоднюк став учасником дисциплінарних розглядів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді