Призначення члена ВККС: суд розгляне справу щодо проведення з’їзду адвокатів України

14:55, 1 марта 2019
Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Ради адвокатів України.
Призначення члена ВККС: суд розгляне справу щодо проведення з’їзду адвокатів України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до Ради адвокатів України, треті особи — Вища кваліфікаційна комісія суддів України, член ВККСУ Сергій Козьяков щодо проведення з’їзду адвокатів України для призначення за своєю квотою на вакантну, як вважає позивач, посаду члена Комісії. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Ради адвокатів України щодо непризначення нового члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з 24 жовтня 2018 і зобов'язати РАУ оголосити проведення з’їзду для відповідного призначення. На думку позивача, у одного з членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а саме Сергія Козьякова скінчився його 4-річний строк здійснення ним повноважень»,  йдеться у повідомленні суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшли позови, де позивач просить суд зобов’язати голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову призначити за своєю квотою на вакантні, як вважає позивач, посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а Раду адвокатів України  оголосити проведення з’їзду для здійснення відповідного призначення до ВККСУ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде