ВРП оприлюднила доповідь «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні»

12:00, 3 апреля 2019
З’явився текст щорічної доповіді «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні».
ВРП оприлюднила доповідь «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя оприлюднила текст Щорічної доповіді за 2018 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні», затвердженої рішенням ВРП від 28 березня 2019 року №991/0/15-19.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 7 частини першої статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» з метою забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя Вища рада правосуддя готує у співпраці з органами суддівського самоврядування, іншими органами та установами системи правосуддя, громадськими об’єднаннями і оприлюднює щорічну доповідь про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 травня 2017 року №1333/0/15-17 було створено Постійну комісію з підготовки щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Протягом 2018 року до Вищої ради правосуддя надходили пропозиції стосовно змісту Щорічної доповіді за 2018 рік від органів державної влади, суддівського врядування і самоврядування, окремих судів. Крім того, Верховний Суд, Державна судова адміністрація України, Рада суддів України та Національна школа суддів України надіслали інформацію з окремих питань суддівської незалежності для включення до тексту Доповіді. Зазначені пропозиції та інформацію враховано Постійною комісією під час підготовки проекту Щорічної доповіді.

Рішенням Постійної комісії від 27 лютого 2019 року № 3 схвалено проект Щорічної доповіді за 2018 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю Рахівського райсуду Івана Тулика.

Також стало відомо, що ВРП звільнила суддю Солом’янського райсуду Києва Людмилу Кізюн.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде