ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю Рахівського райсуду

15:21, 2 апреля 2019
Рада розглянула клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю Рахівського райсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 2 квітня 2019 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора  керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Доповідач, член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що до Вищої ради правосуддя 26 березня 2019 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора  керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н. І. від 25 березня 2019 року про тимчасове відсторонення строком на два місяці судді Рахівського районного суду Закарпатської області Тулика І. І. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Клопотання подано з дотриманням вимог, визначених Законом України «Про Вищу раду правосуддя» та Кримінальним процесуальним кодексом України.

У клопотанні зазначено, що 28 грудня 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження щодо Тулика І. І. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Заступником Генерального прокурора  керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н. І. 25 березня 2019 року складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, яке того самого дня оголошено та вручено підозрюваному Тулику І. І.

Суддя Тулик І.І. підозрюється у проханні та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого особі службового становища. Необхідність тимчасового відсторонення судді Тулика І. І. від здійснення правосуддя мотивовано, зокрема, тим, що суддя може вжити заходів щодо знищення чи спотворення речей і документів  ймовірних доказів вчинення ним кримінального правопорушення, що розслідується, може впливати на інших учасників кримінального провадження, зокрема свідків, помічників суддів та секретарів Рахівського районного суду Закарпатської області, які разом з ним працюють та перебувають у його підпорядкуванні.

У розгляді зазначеного питання взяла участь представник Генеральної прокуратури України  прокурор п’ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримки державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Наталя Висоцька, яка підтримала доводи клопотання та додатково повідомила, що 26 березня 2019 року ухвалою Солом’янського районного суду Києва Тулику І. І. обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора  керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н. І. задовольнити частково, тимчасово, до 25 травня 2019 року відсторонити суддю Рахівського районного суду Закарпатської області Тулика І. І. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддю Індустріального районного суду Дніпропетровська Зосименко відсторонено від здійснення правосуддя.

Також ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Херсонської області.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді