У ВККС спростували окремі твердження Федора Веніславського

16:55, 11 октября 2019
Комісія готова надати інформацію щодо будь-яких аспектів своєї діяльності представнику Президента в КСУ.
У ВККС спростували окремі твердження Федора Веніславського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 жовтня 2019 року в інтерв’ю виданню Цензор.НЕТ представник Президента України в Конституційному Суді України Федір Веніславський у відповідь на запитання щодо конкурсу до Верховного Суду надав начебто достовірну інформацію про те, що «окремі судді не розв’язували ті тести, які їм потрібно було пройти, але в результаті за свої роботи отримали найвищий бал. І це дозволило їм стати суддями».

Вища кваліфікаційна комісія суддів України двічі провела конкурси у Верховний Суд, конкурси у Вищий антикорупційний суд та Апеляційну палату Вищого антикорупційного суду, добір кандидатів на посаду судді місцевого суду та конкурси на посади суддів місцевих загальних, господарських та адміністративних судів (загальна кількість — близько 7 тисяч кандидатів).

Проведення іспиту, зокрема анонімного письмового тестування, у межах вказаних процедур здійснювалося Комісією із застосуванням комплексної системи захисту інформації під пильним оком громадськості, міжнародних донорів та журналістів, а також транслювалося в режимі реального часу в мережі Інтернет.

За цей час не було зафіксовано жодного випадку отримання не тільки «найвищого», а й будь-якого іншого позитивного бала учасником, який не розв’язував тестів.

У разі зацікавленості в отриманні вичерпної інформації щодо будь-яких аспектів своєї діяльності Комісія готова надати її представнику Президента України в Конституційному Суді України Федору Веніславському.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 9 жовтня задовольнив позов групи суддів місцевих судів, які вважають проведення конкурсу  дискримінаційним стосовно суддів, які роками очікували на переведення. 

Крім того, Вища кваліфкомісія скасувала конкурс на 220 посад.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Катерина Танцюра
    Катерина Танцюра
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Вікторія Джарти
    Вікторія Джарти
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Віталій Батрак
    Віталій Батрак
    суддя Херсонського апеляційного суду
  • Кирило Гарник
    Кирило Гарник
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва