Катування з боку правоохоронців: огляд судової практики ЄСПЛ

11:32, 25 июля 2019
Європейський суд з прав людини виніс кілька важливих рішень.
Катування з боку правоохоронців: огляд судової практики ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд оприлюднив черговий огляд судової практики Європейського суду з прав людини.

Цей огляд практики ЄСПЛ містить опис справи проти України CHENCHEVIK v. UKRAINE, в якій заявник скаржився на жорстоке поводження та катування з боку працівників правоохоронних органів, а також відсутність ефективного способу правового захисту; заявник також зазначав, що протокол про його затримання було складено з 10-годинною затримкою з моменту його фактичного затримання. ЄСПЛ, розглянувши матеріали справи, констатував порушення матеріального та процесуального аспектів ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Заборона катування), а також п. 1 ст. 5 Конвенції (Право на свободу та особисту недоторканність).

Окрім цієї справи, вартий уваги також кейс T.I. AND OTHERS v. GREECE, за результатами розгляду якого Суд констатував порушення ст. 4 Конвенції (Заборона рабства та примусової праці) щодо трьох заявниць, які були доставлені в Грецію з метою їх подальшої експлуатації.

Цікавою для ознайомлення також є справа CHATZIGIANNAKOU v. GREECE, суть розгляду якої — невиконання рішення про демонтаж конструкцій будівлі, яку встановлювали поряд з будинком заявниці, у зв’язку з невідповідністю антисейсмічним нормам.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховний Суд оприлюднив черговий огляд судової практики Європейського суду з прав людини.

Також ми писали, що спілкування адвоката з ув’язненим можна дорівняти до приватного життя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки