У Донецьку масово ширяться антиросійські гасла

06:00, 9 ноября 2018
Сепаратистська влада погрожує вживати жорстких заходів.
У Донецьку масово ширяться антиросійські гасла
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Незважаючи на посилення поліцейського режиму на території самопроголошеної "ЛНР", у таких містах як Алчевськ і Кадиївка уже вкотре стали з'являтися проукраїнські написи у громадських місцях, на стінах будинків, зупинках громадського транспорту та магазинах, повідомив на сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За версією "МВС ЛНР", авторами написів є не представники українського підпілля, а підлітки, які "піддались українській пропаганді". У цьому випадку, на думку керівництва "МВС", з даного відомства знімається відповідальність за неефективну роботу контррозвідки.

Крім того, окупанти почали глушити українські FM-радіостанції, які вели мовлення на окупованих територіях Донбасу. У цьому сепаратистам допомагають додаткові технічні засоби збройних сил РФ.

Також у повідомленні зазначено, що сепаратистська влада погрожує вживати жорстких заходів стосовно тих громадян, котрі слухатимуть українське радіомовлення. У зв'язку з цим до силових органів "Л/ДНР" почали надходити доноси від місцевих мешканців про "таємні прослуховування". Особливо така ситуація притаманна Горлівці, де є зони з хорошим прийомом радіозв'язку з України.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла, що президент Російської Федерації Володимир Путін ввів санкції проти України. Після чого Кремль заявив, що домовлятися буде лише з тими, хто буде при владі нашої країни після нинішньої.

До військових дій на Донбасі в 2014 році Росія підкоряла собі економіку України. Вона, скоріше, служила придатком економіки РФ. Однак в 2014-му війна припинила цей зв'язок.

Також, Володимир Путін вже визначився з планом дій в Україні. Петро Порошенко заявив, що Кремль має намір зірвати всі євроінтеграційні кроки України, а також загальмувати проведення реформ.За його словами, на майбутніх виборах РФ за допомогою проросійських сил буде дестабілізувати ситуацію в країні, поширюючи свою пропаганду.

Порошенко додав, що Росія хоче за допомогою Донбасу впливати на всю Україну, а також зупинити прагнення України на Захід.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей