Керівник підрозділу поліції погорів на хабарі: у ДБР повідомили деталі

14:42, 8 февраля 2019
Патрульний налагодив схему щомісячного отримання неправомірної вигоди.
Керівник підрозділу поліції погорів на хабарі: у ДБР повідомили деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Полтавського теруправління ДБР викрили схему отримання неправомірної вигоди керівником підрозділу патрульної поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області м. Кам’янського. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, патрульний налагодив схему щомісячного отримання неправомірної вигоди від таксиста в сумі 2000 гривень на місяць.

Наприкінці грудня патрульний вже отримав першу частину коштів, а 7 лютого 2019 року 4000 гривень як «оплату» за попередні місяці.

За ці кошти поліцейський обіцяв не заважати роботі таксиста та не складати щодо до нього адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху. 

Отримання поліцейським неправомірної вигоди задокументовано за оперативного супроводу Відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Дніпропетровській області та процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону.

Працівник поліції затриманий слідчими ДБР в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби та його спільника — колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління Департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

Також ДБР за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримали виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в Одесі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва