Співробітник ДФС погорів на хабарі: ДБР повідомило подробиці

17:25, 14 февраля 2019
Старшого оперуповноваженого фіскальної служби затримали у Києві.
Співробітник ДФС погорів на хабарі: ДБР повідомило подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі столичного теруправління ДБР спільно з Управлінням захисту економіки у м. Києві затримали старшого оперуповноваженого Головного управління Державної фіскальної служби Києва під час отримання 300 доларів США від суб’єкта господарювання. Про це передає прес-служба Бюро.

За попередніми даними, старший оперуповноважений фіскальної служби вимагав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США. За ці кошти він обіцяв підприємцю не притягувати його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення у сфері оподаткування.

Під час отримання 300 доларів у гривневому еквіваленті особу затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу за процесуального керівництва Військової прокуратури Київського гарнізону.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в місті Кам’янське Дніпропетровської області ДБР затримало керівника підрозділу поліції, який систематично вимагав і отримував хабарі. Патрульний брав «данину» у місцевого таксиста, обіцяючи не заважати його роботі.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР затримали колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс», що разом зі спільником вимагав і отримав 30 тисяч доларів США від підприємця. Кошти мали бути передані службовим особам Міністерства оборони для переукладання договорів оренди 50 торгових місць в Одесі.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва