Столичне управління юстиції прозвітувало про свою роботу, відео

17:06, 14 февраля 2019
Очільник ГТУ юстиції в Києві Станіслав Куценко та його заступники окреслили здобутки відділів за 2018 рік на звітній прес-конференції.
Столичне управління юстиції прозвітувало про свою роботу, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

258 млн гривень боргів по аліментах на користь 17 тис. дітей стягнула державна виконавча служба Києва минулого року. Столичне управління юстиції підбило підсумки роботи за 2018-й, представивши на звітній прес-конференції ключові досягнення в основних напрямах діяльності юстиції: управлінні державної реєстрації, нотаріаті та виконавчій службі.

«Є рекорд по Києву це 1 млн 600 тис. гривень у рамках одного виконавчого провадження по Печерському району, коли на користь однієї дитини була стягнута саме така сума. Крім того, були суми по 200–300 тис. гривень. Ці борги стають все меншими, і діти отримують все більше коштів», — розповів начальник головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко.

Заступник начальника ГТУ юстиції з питань державної виконавчої служби Віталій Чепурний додав, що проводиться щотижневий прийом громадян у керівництва за затвердженим графіком — у середу та п’ятницю. Також з 2019 року запровадили щоденний прийом громадян, які, наприклад, бажають оплатити заборгованість.

Похвалитися результатами може і управління державної реєстрації.

«У 2018 році ми відкрили Open Space у відділі легалізації громадських організацій. І запустили новий пілотний проект — реєстрація громадської організації за 20 хвилин. Для цього громадським активістам треба скористатись типовими документами для реєстрації ГО, завантажити їх, заповнити і прийти з ними до такого Open Space, де швидко можна зареєструвати громадську організацію», — говорить Станіслав Куценко.

Державні відділи реєстрації актів цивільного стану теж плідно попрацювали у 2018 році. Зокрема, зареєстрували 17 тис. новонароджених безпосередньо у пологових будинках, що складає 48% від загальної кількості народжень дітей у Києві. У всіх пологових будинках столиці є спеціалісти з планшетами, які допомагають матерям отримати 3 ключові послуги: зареєструвати народження, отримати допомогу по народженню дитини і зареєструвати її місце проживання. Така послуга є унікальною в Україні.

С. Куценко також відзначив значне досягнення відділу нотаріату: минулого року державними нотаріусами було зареєстровано більше 13 тис. спадкових справ, тоді як приватними — понад 8 тис. Значний обсяг роботи державних нотаріусів складають посвідчення договорів дарування успадкованого майна, довічного утримання, спадкових договорів, заповітів тощо.

Начальник столичної юстиції озвучив і ті кроки, які буде реалізовувати управління у 2019 році.

«Наша амбітна ціль — це ануляція всіх боргів по аліментах, щоби дітям все виплатили. І ми запроваджуємо максимальні механізми для цього. Наступне — ми хочемо відкривати все більше Open Space у відділах ДРАЦС, щоб усі працювали за європейським стандартом, тобто відкрито, прозоро, швидко. Ми на шляху до цього, тому що нові Open Space відкриваються регулярно. І ми хотіли відкрити Центр виконання рішень у сфері державної виконавчої служби. Це заплановано на 2019 рік, і ми його з радістю презентуємо громадськості та ЗМІ», — резюмував Станіслав Куценко.

У Міністерстві юстиції загалом і територіальному управлінні Києва зокрема в поточному році продовжать активно впроваджувати новації та всілякі поліпшення в наданні послуг. Нотаріуси стануть ближчими до людей, зокрема, в сільській місцевості. Збільшиться кількість центрів виконання рішень, і сама служба стане сервісною. Реєстрація ж новонароджених має ще більше спроститися.

Автор:
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду