Росії не можна повертати право голосу в ПАРЄ, — Клімкін

20:39, 9 апреля 2019
У 2014 році за анексію півострова Крим і агресію на сході України РФ позбавили привілею ухвалювати рішення в ПАРЄ.
Росії не можна повертати право голосу в ПАРЄ, — Клімкін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на наміри європейських депутатів повернути голос Російській Федерації. Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, що саме Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відповідає за розробку міжнародних конвенцій, рекомендацій до Європейського суду з прав людини та економічних санкцій. У 2014 році за анексію півострова Крим і агресію на сході України РФ позбавили привілею ухвалювати рішення в ПАРЄ, а Кремль, у свою чергу, відмовився платити багатомільйонні внески. Для того, щоб подолати кризу, генсек Ради Європи виніс питання повернення Росії права голосу. Вирішити це питання мають до кінця цього тижня.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в січні 2019 року глава делегації ВР у Парламентській асамблеї Ради Європи народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що ПАРЄ призначила термінові дебати у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

До того ж, ми писали, що голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що Росії, можливо, варто задуматися про заморожування членства в Раді Європи, не чекаючи ініціювання процедури виключення.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді