Рахункова палата вимагає, щоб Мін’юст і МВС забезпечили проведення аудиту в Нафтогазі

15:58, 17 июля 2019
Володимир Гройсман закликав Міністерство внутрішніх справ та Міністерство юстиції забезпечити доступ Рахункової палати до НАК «Нафтогаз України».
Рахункова палата вимагає, щоб Мін’юст і МВС забезпечили проведення аудиту в Нафтогазі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман закликав Міністерство внутрішніх справ та Міністерство юстиції забезпечити доступ Рахункової палати до низки об’єктів НАК «Нафтогаз України» для проведення аудиту. Про це він повідомив на сьогоднішньому засідання, передає РБК-Україна

Зокрема, глава Рахункової палати Валерій Пацкан звернувся до глави МВС з проханням забезпечити неперешкоджання відомству доступ до НАК.

«Я прошу так само на п’ятницю пана Авакова допомогти у неперешкоджанні діям членів Рахункової палати щодо перевірки безпосередньо в НАК «Нафтогаз». Кабмін як засновник НАК «Нафтогаз» повинен у це втрутитися», — сказав він.

У свою чергу глава уряду закликав МВС і Мін’юст забезпечити доступ до компанії для проведення аудиту.

«Мені цікаво перевірити продаж газу НАК «Нафтогаз України». Те, що вони видають інформацію, вона, на мій погляд, сумнівна в багатьох випадках. Нам треба це питання перевірити, у тому числі по тарифах... Тому я повністю вас підтримую: заходьте і працюйте. Я прошу Міністерство внутрішніх справ забезпечити умови для виконання обов'язків Рахункової палати в межах ваших повноважень», — підкреслив прем’єр.

При цьому глава МВС Арсен Аваков закликав Міністерство юстиції забезпечити юридичну базу для проведення такого аудиту.

«Міністерство внутрішніх справ не той орган, який визначає, хто має рацію, а хто ні. Тим більше Національна поліція. У НАК «Нафтогаз» є трактування, що перевірка повинна бути обставлена ​​деякими юридичними документами. Тому, якщо такі документи будуть, ми, безумовно, зробимо. Якщо виникає юридична колізія, я прошу Мін'юст, апарат Кабміну, щоб ми змогли це робити», — сказав міністр.

«Я дуже прошу міністра юстиції підготувати, якщо буде потрібно, на наступне засідання уряду документ, який дозволить зайти Рахунковій палаті та іншим контролюючим органам і зробити розтин, щоб всі побачили, що там відбувається всередині», — підсумував Гройсман.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, скільки отримує очільник Нафтогазу.

Крім того, ми писали про стягнення санкцій з боржника за період відстрочення або розстрочення виконання судового рішення

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва