Справа УПЦ КП проти Мінкультури: вільні слухачі зірвали судове засідання

19:50, 27 августа 2019
Суддею було оголошеного перерву до 11 вересня.
Справа УПЦ КП проти Мінкультури: вільні слухачі зірвали судове засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 27 серпня, Окружний адміністративний суд міста Києва під час судового засідання у справі за позовом Української Православної Церкви Київського Патріархату щодо скасування наказу про їх ліквідацію, ухвалив задовольнити клопотання представника Київської митрополії УПЦ про участь у справі в якості третьої особи на боці відповідача — Міністерства культури України. Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Водночас під час розгляду даної справи суддя виніс зауваження вільному слухачеві через порушення ним порядку. Однак ним було повторно вчинено відповідні дії, що унеможливлювало проведення судового засідання.

«Враховуючи те, що під час розгляду даної справи у залі знаходилось понад 50 вільних слухачів, які висловлювали підтримку даній особі, тому слухати справу було неможливо і суддею було оголошеного перерву до 11 вересня.

У зв’язку з відтермінування розгляду даної справи вільні слухачі викликали слідчо-оперативну групу для нібито фіксацій заяви про злочин, заблокували залу судових засідань, що у свою чергу стало підставою для перенесення низки судових засідань, які були призначені на цей день. До приїзду СОГ, у присутності судді, особи, які знаходились у залі судових засідань, висловлювали свої думки щодо рішення, яке має бути ним ухвалене у справі.

Через події, які мали місце 27 серпня під час розгляду справи за позовом Української Православної Церкви Київського Патріархату, суддя зобов’язаний звернутися  до Вищої ради правосуддя із повідомлення про втручання у його діяльність щодо здійснення правосуддя», — йдеться у повідомленні суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд відмовив у відкритті конституційного провадження за конституційним поданням 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви України» від 19 квітня 2018 року.

Крім того, Окружним адміністративним судом міста Києва відкрито провадження у справі за позовом Київської Митрополії Української Православної Церкви до Міністерства культури України про скасування наказу про затвердження релігієзнавчої експертизи щодо встановлення переліку релігійних організацій (об’єднань), що підпадають під дію норм ч. 7 та ч. 8 ст. 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді