Держслужбовці зможуть переводитися до органів місцевого самоврядування поза конкурсом

19:20, 23 декабря 2019
Законопроект №2260 доповнять нормою, за якою держслужбовця можна призначити на посаду служби в органах місцевого самоврядування без обов’язкового проведення конкурсу.
Держслужбовці зможуть переводитися до органів місцевого самоврядування поза конкурсом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Профспілка працівників державних установ України продовжує брати участь у розгляді проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України» (законопроект №2260) з метою захисту трудових прав державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Про це повідомляє портал «Кадровик-01».

Відомо, що 2 грудня відбулось засідання підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

На засідання розглядали пропозиції до другого читання законопроекту №2260. Профспілка відстояла свою пропозицію до Законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про державну службу».

Законопроект доповнять нормою, за якою державного службовця, звільненого на підставі пунктів 1 та 1-1 частини 1 статті 87 Закону України «Про державну службу», протягом шести місяців з дня звільнення за рішенням відповідно сільського, селищного, міського голови, голови районної у місті ради, обласної ради можна призначити на посаду служби в органах місцевого самоврядування без обов’язкового проведення конкурсу. Умова — його професійна компетентність має відповідати кваліфікаційним вимогам до відповідної посади.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада ухвалила зміни до закону про вдосконалення держслужби та електронний документообіг.

Крім того, Кабмін вніс зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад держслужби.

Також ми писали, що Вища рада правосуддя оприлюднила рішення щодо проведення конкурсів на посади держслужбовців в органах системи правосуддя.

Нагадаємо, що в Україні вдосконалять статус держслужбовців.

А ще відомо, що зміниться в оплаті праці держслужбовців з січня 2020 року.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва