ВРП оприлюднила рішення щодо проведення конкурсів на посади держслужбовців в органах системи правосуддя

13:02, 28 ноября 2019
Вища рада правосуддя 26 листопада 2019 року вирішила внести зміни до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя.
ВРП оприлюднила рішення щодо проведення конкурсів на посади держслужбовців в органах системи правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя оприлюднила текст власного рішення від 26 листопада 2019 року №3162/0/15-19 «Про внесення змін до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя». Про це йдеться на офіційному сайті Ради.

Так, Вища рада правосуддя 26 листопада 2019 року вирішила внести зміни до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, виклавши його у новій редакції.

Зокрема, внесеними змінами визначено, що тестування на зайняття посад державної служби всіх категорій у судах, органах та установах системи правосуддя здійснюється на технічній базі судів, органів та установ системи правосуддя, а у разі неможливості — за попереднім погодженням на базі органів та установ, що належать до сфери управління Національного агентства України з питань державної служби.

Також затверджено механізм перевірки володіння іноземною мовою кандидатів на зайняття посад категорії «А» в судах, органах та установах системи правосуддя.

Запроваджено такий етап конкурсу як перевірка поданої особою інформації на відповідність кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу.

Передбачено, що служба управління персоналом органу, в якому проводиться конкурс, перевіряє подану особою інформацію на відповідність кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу. У разі невідповідності поданої інформації кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу, особа повідомляється про недопущення її до конкурсу.

Із повним текстом рішення Вищої ради правосуддя від 26 листопада 2019 року №3162/0/15-19 «Про внесення змін до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя» можна ознайомитися за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернеться до ГПУ щодо погроз судді Господарського суду Херсонської області

Також повідомлялося, що невідомі погрожували суддям 3ААС.

До того ж відомо, що ВРП звернулася до ГПУ щодо втручання в діяльність судді Пустомитівського райсуду.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси