Рада ухвалила зміни до закону про вдосконалення держслужби та електронний документообіг

18:09, 6 декабря 2019
255 голосами законопроект №2260 прийнято в цілому.
Рада ухвалила зміни до закону про вдосконалення держслужби та електронний документообіг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Верховної Ради 6 грудня прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань державної служби та електронного документообігу». Депутати проголосували за прийняття законопроекту №2260 в цілому 255 голосами.

Документом внесено зміни до деяких законодавчих актів, що регулюють діяльність окремих державних органів, зокрема в частині проходження та особливостей державної служби, врегулювання правового статусу державних службовців, повноважень керівників державної служби, виключення інституту погодження призначення керівників структурних підрозділів третіми особами.

Законом внесено зміни, зокрема, до Кодексу Законів про працю України, Законів України «Про статус народного депутата України», «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації» згідно з якими письмовою формою документа є документ створений у паперовій або електронній формі (у тому числі в автоматичному режимі) з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». При цьому визначено, що паперовий та електронний документ мають однакову юридичну силу.

Законом внесено зміни до  розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади», зокрема, пункт 3 викладено у такій редакції:

«Установити, що з 1 січня 2020 року норми і положення законів України, якими визначені розміри посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників державних органів, крім Апарату Верховної Ради України, Національного антикорупційного бюро України, Вищого антикорупційного суду, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати та членів Центральної виборчої комісії, застосовуються в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада прийняла закон про протидію відмиванню доходів.

Також Парламент направив додаткові кошти на будівництво корпусу «Охматдиту»

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки