«ДБР поза політикою» — Ірина Венедіктова

09:42, 5 марта 2020
Наразі ДБР здійснює досудове розслідування у 16 516 кримінальних провадженнях.
«ДБР поза політикою» — Ірина Венедіктова
ukrinform.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Т. в. о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова прозвітувала про результати діяльності органу на засіданні Верховної Ради України. Очільниця ДБР акцентувала увагу парламентарів, зокрема, на процедурі повідомлення про підозру народним депутатам України, передає офіційний сайт ДБР.

Так, відповідно до ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України, письмове повідомлення про підозру депутатам здійснюється виключно Генеральним прокурором.

«ДБР не грає в політику, як би деякі особи не вказували на якусь політичну заангажованість, пов’язану із приходами до Бюро чинних народних депутатів. Немає такої процесуальної дії, як погодження чи непогодження підозри. Слідчі ДБР не наділені повноваженнями складати повідомлення про підозри щодо парламентарів. Складання, підписання, вручення повідомлення про підозру народному депутатові України є прерогативою Генерального прокурора. Використання приміщень ДБР для цього — виключно його рішення. ДБР поза політикою, для нас всі рівні перед законом, і ми дбаємо про захист всіх громадян, незалежно від статусу і політичних вподобань», — заявила Ірина Венедіктова.

Т. в. о. директора Бюро також повідомила, що наразі ДБР здійснює досудове розслідування у 16 516 кримінальних провадженнях. За два місяці 2020 року слідчими Державного бюро розслідувань затримано 65 осіб, повідомлено про підозру 545 особам, до суду скеровано 425 обвинувальних актів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що виконувачка обов’язків голови ДБР назвала головні проблеми, а також повідомила про те, що було зроблено.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України