Бельгія проти загальної заборони туристичних віз до ЄС для громадян РФ

15:40, 31 серпня 2022
Країна не підтримує ідею невибіркових заходів.
Бельгія проти загальної заборони туристичних віз до ЄС для громадян РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бельгія виступає проти загальної заборони на видачу туристичних віз росіянам. Про це заявила міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб, передає «Європейська правда».

Вона зазначила, що Бельгія і так більше не може видавати росіянам туристичні візи, як раніше, у зв’язку з тим, що Москва вислала третину дипломатичного персоналу посольства Бельгії, проте загалом країна не підтримує ідею невибіркових заходів.

«На нашу думку, важливо обирати ціллю заходів конкретних осіб - тих, які підтримують цю несправедливу війну, і тих, які намагаються обійти економічні санкції, застосовані ЄС. Ми не хочемо створювати тотальної ізоляції населення РФ. На нашу думку, важливо, щоб росіяни, які теж потерпають від цього диктаторського режиму, могли вільно висловлюватися, і щоб ми чули тут у Європі не тільки голос режиму у Москві», - сказала Аджа Лябіб.

«Для Бельгії важливо, щоби була спільна узгоджена політика, щоб уникнути рішень, які призведуть до такого собі «візового шопінгу» росіян у тих чи інших країнах ЄС», - додала вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд