Українські біженці в ЄС: де найскладніше знайти роботу

08:28, 7 лютого 2024
Німеччина відстає від інших країн ЄС за рівнем працевлаштування українців.
Українські біженці в ЄС: де найскладніше знайти роботу
Джерело фото: visitukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці, які отримали тимчасовий захист у країнах Європи, активно працевлаштовуються, але лише 25% з них змогли знайти роботу в Німеччині, – повідомляє Bild.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора КП "Житлоінвестбуд-УКБ" за службову недбалість, яка спричинила серйозні наслідки.

Попри навчання та збільшення робочих місць, у Німеччині лише 25,2% біженців працездатного віку знайшли роботу, що суттєво відстає від інших країн ЄС.

Наприклад, у Чехії працюють 66% біженців, у Польщі - 65%, у Данії - 78%, у Швеції - 56%, у Великій Британії - 50%, та у Нідерландах - 50%.

Однією з причин низького рівня працевлаштування українців у Німеччині є те, що 72% біженців мають вищу освіту, їх вважають занадто кваліфікованими для доступних робочих місць.

Експерти також вказують на проблеми з визнанням дипломів та недостатні знання мови серед українських біженців. Але сподіваються, що ситуація покращиться через кілька місяців завдяки мовним курсам та іншим заходам інтеграції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва