Болгарія пропонує посередництво у переговорах України та рф

09:06, 6 липня 2024
Болгарія пропонує мирні переговори між росією та Україною на саміті НАТО у Вашингтоні.
Болгарія пропонує посередництво у переговорах України та рф
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні Болгарія має намір висунути пропозицію щодо початку мирних переговорів між росією та Україною. Як повідомляє болгарське видання Novinite, цю ініціативу анонсував виконувач обов'язків прем'єр-міністра країни Дімітар Главчев.

«Я щиро вважаю, що ми повинні виступати за мирні переговори, а Болгарія виступатиме як посередник. Що може бути краще за це? І я буду пропонувати саме це, жодних проблем немає», - заявив Главчев.

Водночас він висловив скептицизм щодо можливості Болгарії стати посередником у переговорах, оскільки це вимагає згоди обох сторін конфлікту.

«Це гарна пропозиція, але для того, щоб нас визнали як посередників, необхідна згода. Важливо підкреслити, що ці мирні переговори мають відповідати Статуту ООН і міжнародному праву. Це умови, які, на мій погляд, не підлягають обговоренню», - підкреслив Главчев.

Крім того, він зазначив, що Болгарія готова надати Україні фінансову підтримку в розмірі 80 мільйонів євро. Однак країна відкинула можливість розміщення болгарських військ на території України, заявивши, що болгарські солдати будуть захищати тільки національну територію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва