Коли знизяться ціни на яйця в Україні: з’явився прогноз

19:27, 11 жовтня 2022
Наприкінці жовтня – на початку листопада ціна піде на спад.
Коли знизяться ціни на яйця в Україні: з’явився прогноз
Фото: agronews.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив, що на українському ринку вартість яєць повинна стабілізуватись в листопаді, передає офіційний сайт відомства.

«Наразі оптова-відпускна ціна курячих яєць в Україні становить 43 грн за десяток. Проте уже наприкінці жовтня – на початку листопада ціна піде на спад і стабілізується», - зазначив він.

За словами Висоцького, поголів’я курей та виробництво в цілому різко скоротилося через військові дії, знищення птахівничих комплексів та проблеми з логістикою.

«Виробники яєць змушені були продавати продукцію нижче за собівартість. Із вересня відновився сезонний споживчий попит, але кількість поголів’я в областях, в яких традиційно вирощують яєчних курей, ще не відновлено, на це потрібно щонайменше два-три місяці. В результаті на ринку пропозиція яєць знизилась, що спровокувало стрибок цін», – пояснив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України