Частина українців отримає доплату до пенсії уже в жовтні: яка умова

07:00, 16 жовтня 2022
Йдеться про компенсаційну щомісячну доплату до пенсії громадянам віком від 70 до 75 років.
Частина українців отримає доплату до пенсії уже в жовтні: яка умова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уже в жовтні частина українських пенсіонерів отримає доплати. Про це повідомила начальник Головного управління ПФУ у Миколаївській області Олена Сичугова, передає «Суспільне».

Йдеться про компенсаційну щомісячну доплату до пенсії громадянам віком від 70 до 75 років. Проте зазначену виплату призначатимуть з дня досягнення 70 років, а не з 1 жовтня.

Наприклад, якщо людині виповнилося 70 років 20 жовтня – першу компенсацію до пенсії вона отримає із розрахунку за 10 днів, а не за повний місяць.

«Умови призначення цієї доплати: якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо менше розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески - це 10340 гривень», - пояснила Сичугова.

Якщо розмір пенсії з урахуванням надбавок, підвищень, цільової грошової допомоги, сум індексації не досягатиме 3 тисяч гривень - цим громадянам держава надає доплату до виплати у сумі, яку не вистачає до зазначеного розміру, що враховується за наступних перерахунків пенсії. Такі вимоги торкаються українців, яким виповнилося 70 років і більше. У чоловіків страховий стаж повинен становити щонайменше 35 років, в жінок – щонайменше 30 років.

Якщо не виконуються вимоги щодо наявності стажу, у такому разі доплата до пенсії встановлюється пропорційно до стажу, виходячи з розміру 3 тисяч гривень. Як приклад: у чоловіка стаж 30 років, після чого потрібно пропорційно вирахувати співвідношення і тоді доплата встановлюється не до 3000 грн, а до того розміру, який було встановлено пропорційно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва