Провідна китайська активістка руху #MeToo програла суд у справі про домагання

10:59, 11 серпня 2022
Чжоу Сяочуань, більш відома у Китаї як Сяньцзи, стала обличчям національного руху #MeToo у 2018 році, коли вона публічно звинуватила провідного ведучого CCTV у домаганнях.
Провідна китайська активістка руху #MeToo програла суд у справі про домагання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд у Китаї 10 серпня відхилив апеляцію колишньої стажерки державного телебачення у знаковій справі #MeToo, де зірку китайського ТБ звинуватили у сексуальних домаганнях, повідомляє CNN.

Чжоу Сяочуань, більш відома у Китаї як Сяньцзи, стала обличчям національного руху #MeToo у 2018 році, коли вона публічно звинуватила провідного ведучого CCTV Чжу Цзюнь у тому, що чотири роки тому він насильно поцілував її в роздягальні, коли їй був 21 рік.

Чжу, якому на момент передбачуваного інциденту було 50 років, відкинув звинувачення та подав до суду на Чжоу за наклеп. Потім вона подала зустрічний позов, спровокувавши багаторічний судовий позов, який збігся з ширшим придушенням у Китаї феміністської активності та онлайн-дискусій про права жінок.

У вересні минулого року суд у Пекіні ухвалив рішення проти Чжоу, пославшись на «недостатні докази». У відповідь вона звинуватила суд у нездатності забезпечити процесуальну справедливість. Чжоу сказала, що суддя відхилив її неодноразові прохання про отримання підтверджувальних доказів, таких як записи з камер відеоспостереження біля роздягальні.

У середу пекінський муніципальний народний суд проміжної інстанції №1 відхилив її апеляцію на тих самих підставах.

"Суд ухвалив, що доказів, поданих заявницею Чжоу, недостатньо, щоб довести, що Чжу піддав її сексуальним домаганням, і що апеляція не може бути обґрунтована", - йдеться на офіційному акаунті суду у Weibo.

Китайські ЗМІ спочатку висвітлювали справу Чжоу після її звинувачень у 2018 році, і вона отримала широку підтримку у соціальних мережах, зібравши понад 300 тисяч передплатників на сайті мікроблогів Weibo. Але потім підтримка у ЗМІ стихла.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді