У ДСА розповіли, чому в територіальних управліннях ДСА розмір премій був значно більшим, ніж в судах

16:50, 15 червня 2023
Працівників ТУ ДСА набагато менше, ніж працівників апаратів судів.
У ДСА розповіли, чому в територіальних управліннях ДСА розмір премій був значно більшим, ніж в судах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації пояснили, чому у 2022 році премії працівників територіальних управлінь ДСА були значно вище, ніж в апаратах місцевих та апеляційних судів.

Під час засідання Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади 14 червня, голова Ради суддів України Богдан Моніч звернув увагу, що за наявними даними, у 2022 році працівники деяких ТУ ДСА разом з їх керівництвом отримували стимулюючі виплати у розмірах, які у рази перевищували рівень премій в апаратах судів.

«Ця інформація правдива. Але давайте враховувати, що кількість працівників того ж ТУ ДСА в Хмельницькій області складає 18-20 осіб. За 2022 рік стимулюючі виплати в зазначеному ТУ ДСА в цілому склали 75%. В апаратах місцевих загальних судів, що працюють на території Хмельницької області, це 36%. Просто є різна кількість людей в ТУ ДСА і в апаратах судів. В ТУ ДСА працює двадцять людей, а в судах – в десятки разів більше», - розповів заступник голови ДСА Максим Пампура.

Крім того, як зазначив Максим Пампура, в апеляційних судах за підсумками 2022 року розмір стимулюючих склав 44%.

Втім, Богдан Моніч зауважив, що ще у минулому році з ДСА була досягнута своєрідна домовленість, що розмір стимулюючих в ТУ ДСА не повинен був перевищувати розмір стимулюючих в судах апеляційної інстанції.

«Зараз ви говорите про 75% в ТУ ДСА, а в апеляційних судах – 44%. Для мене це новина. ТУ ДСА як завжди», - зазначив голова РСУ.

Втім, як повідомив Максима Пампура, вказані розміри стимулюючих були характерні для ТУ ДСА у 2022 році. У 2023 році розмір премій в ТУ ДСА складає 20%.

Нагадаємо, раніше в ДСА повідомили, що фінансове забезпечення працівників апаратів судів станом на червень 2022 року покращилось.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду