Закон про Конституційний Суд може зависнути в парламенті до вересня

17:50, 13 липня 2017
Реєстрація проекту постанови про скасування голосування за Закон «Про Конституційний Суд України» — спроба зірвати реформування КСУ.
Закон про Конституційний Суд може зависнути в парламенті до вересня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це в кулуарах парламенту сказав один зі співавторів законопроекту №6427-д-П «Про Конституційний Суд України», заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Сергій Алєксєєв.

«Реєстрація цієї постанови — не що інше, як спроба зірвати судову реформу і реформу самого КСУ, бо без її розгляду і голосування голова парламенту не може підписати закон і направити його на підпис президенту. У нас залишився тільки один день роботи в пленарному режимі», — повідомив він.

Сергій Алєксєєв зазначив, що якщо постанову про скасування голосування за Закон «Про Конституційний Суд України» не буде винесено на голосування в п'ятницю, 14 липня, то закон «зависне» в парламенті до вересня, коли депутати повернуться з канікул.

«Маю велику надію, що цього не станеться, тому що від вступу в силу прийнятого сьогодні закону залежить реформування КСУ зі зміною його структури і завдань. Більш того, це реальне запровадження інституту конституційної скарги і запуск механізму обрання суддів КСУ, що зараз надзвичайно важливо», — зазначив нардеп.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області