Можуть бути пов’язані з військовою агресією РФ та РБ: Держфінмоніторингом направлено до правоохоронців 102 матеріали щодо фіноперацій осіб

17:18, 20 липня 2022
«У ході зазначених фінансових розслідувань Держфінмоніторингом зупинено (заблоковано) кошти у сумі 2,383 млрд гривень», - сказано у повідомленні.
Можуть бути пов’язані з військовою агресією РФ та РБ: Держфінмоніторингом направлено до правоохоронців 102 матеріали щодо фіноперацій осіб
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, в умовах воєнного часу, вживаються посилені заходи практичного та організаційного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Про це повідомляє Держфінмоніторинг.

У I півріччі 2022 р. Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 373 матеріали (з них 249 узагальнених матеріалів та 124 додаткових узагальнених матеріали), зокрема до:

Служби безпеки України – 162 матеріали (з них 121 узагальнений матеріал та 41 додатковий узагальнений матеріал);

органів національної поліції – 67 матеріалів (з них 48 узагальнених матеріалів та 19 додаткових узагальнених матеріалів);

Бюро економічної безпеки України – 54 матеріали (з них 41 узагальнений матеріал та 13 додаткових узагальнених матеріалів);

органів прокуратури – 44 матеріали (з них 17 узагальнених матеріали та 27 додаткових узагальнених матеріалів);

Державного бюро розслідувань – 32 матеріали (з них 19 узагальнених матеріалів та 13 додаткових узагальнених матеріалів).

Національного антикорупційного бюро України – 14 матеріалів (з них 3 узагальнених матеріали та 11 додаткових узагальнених матеріалів);

«У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 28 823,50 млн гривень», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що наразі, основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є встановлення каналів фінансування осіб, які можуть бути пов’язані з військовою агресією з боку Російської Федерації (РФ) та Республіки Білорусь (РБ) щодо України, у т.ч. диверсійно-розвідувальних груп.

Так, у І півріччі 2022 р. Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 102 матеріали щодо фінансових операцій осіб, щодо яких є обґрунтовані підозри, що вони є колаборантами/зрадниками та можуть бути пов’язані з військовою агресією РФ та РБ щодо України.

«У ході зазначених фінансових розслідувань Держфінмоніторингом зупинено (заблоковано) кошти у сумі 2,383 млрд гривень», - сказано у повідомленні.

З метою виявлення та зупинення/замороження активів, що належать особам, які організовують, забезпечують та провокують проведення агресивної війни РФ щодо України, та іншим особам, Держфінмоніторингом здійснюється постійна аналітична робота, в рамках якої, зокрема, направлено 837 запитів до підрозділів фінансових розвідок іноземних держав. Спільні аналітичні дослідження тривають.

Крім того, представник Держфінмоніторингу бере участь у складі оперативної групи «Task Force» у напрямі виявлення, арешту активів, що належать особам, які організовують, забезпечують та провокують проведення агресивної війни РФ щодо України, як на території України так і за її межами, з метою подальшої їх передачі до державного бюджету України для відбудови її зруйнованої інфраструктури.

Також ми писали, що НАЗК виявило майже 1500 посадовців-колаборантів

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду