Суд передав в управління АРМА два підприємства на Івано-Франківщині, що належать росіянам – ДБР

11:28, 5 грудня 2022
Раніше за ініціативи Державного бюро розслідувань суд арештував частки в статутних капіталах цих підприємств, вартістю близько 70 млн гривень.
Суд передав в управління АРМА два підприємства на Івано-Франківщині, що належать росіянам – ДБР
Зображення від Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За клопотанням ДБР в управління держави передано завод та виробничо-складський комплекс на Івано-Франківщині. Як повідомляє Державне бюро розслідувань, їх власниками є громадяни росії.

«Йдеться про виробничо-складський комплекс поліетиленових і полівінілхлоридних труб та завод карбамідних смол загальною площею понад 18 тис. м2», - наголосили у Бюро.

Зазначається, що раніше за ініціативи Державного бюро розслідувань суд арештував частки в статутних капіталах цих підприємств, вартістю близько 70 млн гривень.

«Слідство встановило, що їх фактичними власниками є громадяни росії. Вони намагалися приховати це аби уникнути конфіскації майна у дохід держави. Росіяни створили офшорну компанію, через яку контролювали виробничу діяльність підприємств.

Також встановлено, що ці підприємства ухилялись від сплати податків», - сказано у повідомленні.

Триває розслідування за фактом ухиляння від сплати податків цими підприємствами (ч. 2 ст. 212 КК України). Сума таких збитків держбюджетові може становити десятки мільйонів гривень.

Раніше ми повідомляли, що ДБР провело виїмку документів у КМДА у справі про нецільове використання рекреаційних земель.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд