Підробляють свідоцтво про смерть дружини: у ДПСУ розповіли про спроби чоловіків виїхати з України

09:46, 4 червня 2023
Чоловіки також дописують собі дітей.
Підробляють свідоцтво про смерть дружини: у ДПСУ розповіли про спроби чоловіків виїхати з України
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що українські прикордонники щодня затримують близько двадцяти осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

«Щодня прикордонники затримують близько 20 осіб, які намагаються перетнути кордон як на пунктах пропуску. Це і поза пунктами пропуску і безпосередньо на пунктах», - повідомив він.

За його словами, близько 120-150 осіб щодня отримують відмову в перетині кордону, оскільки не відповідають умовам перетину. Вони не підпадаю під ті винятки, які встановлені правилами перетинання правилами державного кордону, які визначені Постановою Уряду №57. У більшості випадків мова йде про чоловіків у віці від 18 до 60 років.

«Якщо поза пунктами пропуску чоловіки просто намагаються перетнути кордон, то на пунктах пропуску чоловіки, як правило, намагаються використовувати підроблені документи, в тому числі документи з військкомату про непридатність до військової служби, документи про дітей, свідоцтва про смерть дружин», - підсумував Демченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді