Ексзаступник секретаря РНБО Сівкович координував інформдиверсії Нестора Шуфрича, — СБУ

14:32, 1 грудня 2023
За даними СБУ, він причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України.
Ексзаступник секретаря РНБО Сівкович координував інформдиверсії Нестора Шуфрича, — СБУ
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, який зараз переховується у рф, координував інформаційні диверсії підозрюваного в державній зраді нардепа Нестора Шуфрича. Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, він причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь Кремля.

Для цього Сівкович залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них - Нестор Шуфрич, який підозрюється у державній зраді. Саме він був одним з основних "спікерів", який за координації Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань, повідомляє СБУ.

За даними СБУ, поплічники Сівковича "розганяли" фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські "тези" щодо "безальтернативності" проросійського вектора у зовнішній політиці.

Таким чином Кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення рф.

Аби уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Сівкович виїхав до Москви, де розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти державної безпеки України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомила Сівковичу про підозру за статтею про державну зрада, вчинену за попередньою змовою групою осіб.

Оскільки він переховується у рф, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Сівковичу загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду