У МВФ наголосили на важливості реструктуризації зовнішнього боргу України

08:49, 29 червня 2024
Голова місії Фонду в Україні Гевін Грей зазначив, що роль Фонду у реструктуризації боргу полягає у встановленні цільових показників відповідно до програми.
У МВФ наголосили на важливості реструктуризації зовнішнього боргу України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна потребує реструктуризації зовнішнього боргу, щоб відновити прийнятний рівень заборгованості у відповідності до вимог програми Міжнародного валютного фонду, тому приватні кредитори також мають відіграти свою роль. На цьому наголосив голова місії Фонду в Україні Гевін Грей.

"Ми очікуємо, що влада продовжить дотримуватися своєї стратегії щодо завершення реструктуризації боргу відповідно до умов програми в найближчі тижні", – сказав Гевін Грей на прес-конференції.

За його словами, фінансові прогалини України великі, і офіційний сектор надав суттєву підтримку на пільгових умовах, а влада країни прихильна до фіскального коригування.

За словами глави місії МВФ, роль Фонду у реструктуризації боргу полягає у встановленні цільових показників відповідно до програми.

"Борг має бути знижений до 65% ВВП до 2033 року, а валові потреби у фінансуванні мають становити в середньому 8% ВВП у постпрограмний період (2028–2033 роки).
Як додаткові цілі при реструктуризації крім зниження боргу до 82% ВВП до 2028 року вказано також полегшення потоку обслуговування боргу за зовнішніми зобов'язаннями до 1–1,8% ВВП", — заявив Грей.

Щодо оголошеного рішення G7 та ЄС про надання Україні $50 мільярдів фінансування за рахунок доходів від заморожених російських активів, Грей зазначив, що співробітники МВФ уважно відстежують цей процес.

Також Грей зауважив, що для збереження досягнутого за останній рік прогресу в галузі зростання та стабільності Україні невід'ємна постійна підтримка всіх зовнішніх партнерів. 

Нагадаємо, що МВФ схвалив виділення Україні траншу на $2,2 мільярда.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Шроль
    Валентин Шроль
    суддя Київського апеляційного суду
  • Сергій Колоколов
    Сергій Колоколов
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Олег Гончарук
    Олег Гончарук
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Микола Гнатовський
    Микола Гнатовський
    суддя Європейського Суду з прав людини від України