Українцям розповіли, як перевірити безпечність харчових продуктів у магазині
09:36, 21 вересня 2025
Слід звернути увагу на умови зберігання продукції.
Фахівці Держпродспоживслужби розповіли про те, як споживач може перевірити безпечність харчових продуктів у магазині. Дотримання простих правил допомагає уникнути придбання неякісної або небезпечної продукції.
Важливо звертати увагу на:
Маркування, де, окрема, має бути зазначена:
- назва і склад продукту склад;
- дата виробництва та «краще спожити до…» / «вжити до…»;
- дані про виробника та імпортера.
Умови зберігання:
- в торговельному залі має бути чисто;
- температуру в холодильних вітринах;
- чи дотримані умови роздільного зберігання (м’ясо, риба, молочні продукти).
Зовнішній вигляд:
- відсутність сторонніх запахів;
- без ознак псування;
- непошкоджена упаковка.
Не рекомендується купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі.
У разі сумнівів щодо їхньої безпечності чи якості доцільно відмовитися від покупки. У разі виявлення порушень слід звертатися до Держпродспоживслужби або її територіальних органів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

















