Екстремальна спека у світі: в ООН оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію

14:23, 27 августа 2019
Рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства.
Екстремальна спека у світі: в ООН оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генсек ООН Антоніу Гутерріш занепокоєний кліматичним станом. Він заявив, що липень 2019 року був найспекотнішим місяцем в історії, і 2015-2019 роки, швидше за все, будуть винзнані найспекотнішими роками за всю історію метеоспостережень. Про це повідомляє Українська правда.

«Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 існував 3-5 мільйонів років тому, тоді і температура була значно вище, і рівень морів був від 10 до 20 метрів вище», — сказав генсек.

Він нагадав про стрімке танення льодовиків в Гренландії. Тільки в липні там розтануло 179 мільярдів тонн льоду. Одночасно пожежі в Сибіру, ​​на Алясці, в Канаді, в Гренландії за полярним колом і в Амазонії в червні та липні цього року призвели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

«Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні втримати підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року», — заявив глава ООН.

Він підкреслив, що країни повинні докладати більше зусиль для виконання Паризької угоди. Багато обіцянок щодо боротьби зі зміною клімату не виконуються. Більше того, заходів, передбачених цією угодою, вже недостатньо.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за даними ООН, від конфлікту на Донбасі страждають 5 мільйонів людей.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки