Рада проведе позачергові засідання 13 та 15 квітня: що на розгляді

13:47, 8 апреля 2021
Після звичайних засідань (за графіком) Рада проведе ще два позачергових у вівторок та четвер.
Рада проведе позачергові засідання 13 та 15 квітня: що на розгляді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада після пленарних засідань 13 та 15 квітня проведе два позачергові. Про це повідомила нардеп від «Слуги народу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці в Facebook.

«Наступного тижня у сесійній залі попрацюємо у «дві зміни»: після звичайних засідань (за графіком) проведемо ще два позачергових щонайменше у вівторок та четвер», — зазначила Кравчук.

Також нардеп додала, що «важливі для українців законодавчі ініціативи не можуть чекати, поки пленарка у «штатному режимі» заблокована тисячами поправок від опозиції до земельних законів».

Зокрема, депутати планують розглянути законопроєкт №4533 «Про конституційну процедуру».

Також парламент планує розглянути законопроєкт 4651 «Про внесення змін до КУпАП та КК України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

«Пропонується збільшити штрафи (у середньому на 8500-17000 грн), а також застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 2-х років за умисне неподання декларації топ-чиновниками та суттєву брехню в декларації. Президент особливо наполягає на тому, щоб за суттєву брехню у деклараціях на понад 2 тис. прожиткових мінімумів (приблизно 4,5 млн грн) передбачити покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 2 років і права обіймати посади до 3 років (для топ-посадовців)», — зазначила Кравчук.

На розгляді законопроєкт 4210 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування».

Крім того, до розгляду на позачергових засіданнях пропонуватимуться законопроєкти, які присвячені проблемі «валютних позичальників».

Зазначеному питанню присвячені 3 законопроєкти, всі вони будуть розглянуті у другому читанні.

За словами Кравчук, відкладати їх розгляд не можна, адже 21 квітня спливає термін дії мораторію на виселення з єдиного житла.

Серед інших законопроєктів, запланованих до розгляду - №5014 «Про внесення змін до Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року); №5187-1 «Про внесення змін до окремих положень законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» щодо забезпечення реалізації прав застрахованих осіб»; №5308 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо впровадження фінансово - кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом»,  №3774 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству».

Планується також розглянути проєкт №4555 "Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб».

Наступного тижня також мають ухвалити рішення щодо законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада буде працювати весь наступний тиждень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде