У «Слугах» хочуть, щоб засідання по відкликанню Разумкова вів Данило Гетманцев

10:35, 6 октября 2021
Крім того, «Слуги» заявили, що «за нелегітимним порядком денним» не будуть проводити засідання, тому запропонували інший варіант, який не вимагає попереднього затвердження.
У «Слугах» хочуть, щоб засідання по відкликанню Разумкова вів Данило Гетманцев
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фракція «Слуга Народу» вважає, що нинішній порядок денний Верховної Ради, розміщений на офіційному сайті парламенту, є нелегітимним, оскільки спікер ВР так і не зібрав Погоджувальну раду для його ухвалення. Про це повідомила речниця фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді Юлія Палійчук.

«Наша фракція вважає, що заява голови ВР про необхідність трьох днів для технічної підготовки засідання Погоджувальної ради є просто затягуванням часу», - написала вона.

«Слуги» заявили, що «за нелегітимним порядком денним ми не будемо проводити засідання, тому наша фракція запропонувала інший варіант, який не вимагає попереднього затвердження».

«Він складається із питань, які не потребують внесення в порядок денний. Це постанови, пов’язані з перейменуванням населених пунктів, проведенням виборів, зміни меж населених пунктів, різноманітні ратифікації тощо», - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці питання також є важливі, оскільки громади на місцях чекають на ці рішення парламенту вже досить довго. 

У середу, 6 жовтня, буде розглянуто питання про те, хто завтра вестиме засідання, під час якого буде розглядатися питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови ВР.

«Ми пропонуємо, щоб це був депутат нашої фракції Данило Гетманцев», - додає Палійчук.

У «Слузі Народу» очікують, що сьогодні опозиція намагатиметься блокувати їхню роботу й не полишить спроб відкликати головуючого на засіданні Ради. Усі ці питання будуть розглядатися виключно в межах регламенту ВР.

Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що Разумкова відсторонили від ведення засідань Верховної Ради на 2 дні.

Раніше ми писали, що глава партії «Слуга народу» повідомив, що вести засідання Верховної Ради, на якому будуть знімати Разумкова з посади, швидше за все, доручать Данилу Гетманцеву.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва