У Кабміні дали визначення поняття оздоровлення

14:27, 3 мая 2019
До ВР подано законопроект щодо регулювання курортної галузі.
У Кабміні дали визначення поняття оздоровлення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 травня у Верховнії Раді України за 10269 було зареєстровано проект закону, поданий Кабінетом міністрів України, про внесення змін до Закону України «Про курорти».

Метою цього законопроекту є приведення у відповідність до чинного законодавства норм Закону України «Про курорти» шляхом включення до переліку документів клопотання відомостей про функціональне призначення території, визначення органів, які здійснюють погодження клопотання із землевласниками, врегулювання питань планування, забудови та іншого використання територій курортів, вдосконалення термінологічно-понятійного апарату тощо.

У Кабміні наголошують, що в умовах розбудови держави курортна галузь є дієвим засобом формування ринкових механізмів господарювання на природних курортних територіях, забезпечення надходження значних коштів до державного бюджету та однією з форм раціонального використання наявних природних лікувальних ресурсів.

Означеним проектом, зокрема, визначаються терміни «рекреація» та «оздоровлення». Рекреацією слід вважати відновлення сил організму людини та задоволення її фізіологічних і соціальних потреб у вільний від основної діяльності час у процесі здійснення різних видів діяльності (відпочинку, оздоровлення, туризму) з урахуванням факторів навколишнього природного середовища. Тоді як оздоровлення  це комплекс спеціальних заходів медичного, гігієнічного, спортивного характеру, спрямованих на підвищення стійкості людського організму до фізичних, біологічних, психологічних, соціальних факторів навколишнього природного середовища з метою зміцнення здоров'я людини.

Також у проекті прописано визначення органів, що здійснюють погодження клопотання із землевласниками, включення до переліку документів клопотання відомостей про функціональне призначення території, урегулювання питань планування, забудови та іншого використання територій курортів, виключення застарілих термінів та установ тощо.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що народні депутати пропонують внести зміни до ЗУ «Про туризм».

Також нещодавно ми писали, що 28 квітня набув чинності ЗУ «Про соціальні послуги». 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки