В Україні зможуть створити представництво Стокгольмського арбітражу

14:17, 10 марта 2020
Денис Малюська: Зміни до законодавства дозволять створити представництво іноземних арбітражних судів, наприклад, Стокгольмського чи Паризького, в Україні.
В Україні зможуть створити представництво Стокгольмського арбітражу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тільки конкуренція між альтернативною системою судочинства і класичною державною може призвести до гарного результату. Про це заявив під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики, що відбулося 19 лютого, Міністр юстиції Денис Малюська.

«Тому у нас акцент на міжнародні комерційні арбітражі та третейців. Зміни до Закону «Про третейські суди» ми вже подали в Раду, вони зареєстровані. Будемо вдячні за підтримку.

Крім того, ми зараз плануємо на базі МКАС створити новий міжнародний комерційний арбітраж за новими правилами, з відкритими списками, з англійською мовою судочинства (з можливістю англійської мови розгляду справ) для того, щоб побудувати нову історію арбітражу, привабливого для іноземних інвесторів.

Відповідно, необхідні зміни до законів, які стосуються міжнародного комерційного арбітражу. Законопроект частково є, зміни, які допоможуть реєструвати, наприклад, представництво іноземних арбітражних судів, наприклад, Стокгольмського чи Паризького, в Україні. Це є однією зі складових іншого великого законопроекту, що стосується реєстрації юридичних і фізичних осіб, і нерухомості. Але це маленька історія, ми ще вийдемо з окремою великою ініціативою з цього приводу», — зазначив Міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні готують зміни щодо арбітражу.

Крім того, Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України поділився здобутками за минулий рік.

Також ми писали про український міжнародний арбітраж для інвесторів: про що говорить досвід Казахстану.

Ще ми повідомляли про концептуально-правові підходи до створення міжнародного інвестиційного арбітражу в Україні.

Додамо, Мін’юст повідомляв, що створення в Україні міжнародного арбітражу буде одним із пріоритетів відомства на найближчий час.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді