Несплата пайового внеску: суд ухвалив рішення щодо забудовника

14:41, 6 февраля 2019
Із забудовника стягнуто понад 510 тисяч гривень.
Несплата пайового внеску: суд ухвалив рішення щодо забудовника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 16.01.2019 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Маланд" на користь виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 510 353,20 грн заборгованості, 38 154,84 грн — пені, 5 536,98 грн — 3% річних.

Суд при розгляді справи встановив наступне. 15.03.2018 між  виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, фінансовим управлінням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ "Маланд"  укладено договір про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста №27. Відповідно до договору відповідач, що здійснює будівництво торгово-офісної будівлі на вул. Надрічній, 1, зобов’язався взяти участь у створенні й розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Івано-Франківська шляхом сплати пайового внеску.

05.06.2018 фінансове управлінням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звернулось з вимогою №226/16.5-15/18в про сплату попереднього розміру пайового внеску в сумі 510 353,20 грн, яка залишилась без належного реагування з боку ТОВ "Маланд".

Судом встановлено факт порушення відповідачем свого зобов'язання.

Згідно з положеннями статті 526 Цивільного кодексу України, статті 193 Господарського кодексу України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог — відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 16.01.2018 у справі №909/829/18 можна ознайомитися за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Апеляційний суд вирішив залишити під арештом майно забудовника, який не сплачував податки.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду