ССО спростувала інформацію щодо зарплат співробітників Служби

10:35, 30 апреля 2021
У ЗМІ повідомляли, що співробітники центрального органу управління ССО нібито «отримають посадовий оклад на рівні відповідного співробітника апарату Верховного Суду, а співробітники територіальних підрозділів Служби судової охорони – на рівні відповідних співробітників апарату апеляційного суду».
ССО спростувала інформацію щодо зарплат співробітників Служби
Джерело фото: sso.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба судової охорони зробила заяву щодо зарплат співробітників ССО. Заява з’явилась у пресслужбі відомства.

«Протягом останніх днів деякі засоби масової інформації розмістили на своїх ресурсах в інтернет-мережі матеріали під заголовками: “Зарплату в Службі судової охорони визначила Рада”, посилаючись на ухвалений Верховною Радою України Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони”.

Зокрема, у матеріалах ішлося, що “співробітники центрального органу управління Служби судової охорони, посада яких віднесена до найнижчих за умовами оплати праці держслужбовців, отримають посадовий оклад на рівні відповідного співробітника апарату Верховного Суду, а співробітники територіальних підрозділів Служби судової охорони – на рівні відповідних співробітників апарату апеляційного суду. Співробітники Служби судової охорони є держслужбовцями, а їхній вступ на службу здійснюється відповідно до закону “Про державну службу”.

Пресслужба Служби судової охорони уповноважена заявити, що вищенаведені в матеріалах деяких ЗМІ твердження абсолютно не відповідають дійсності! 

В ухваленому Законі України “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони” йдеться про можливість утворення державної служби в Службі та її територіальних підрозділах. Тобто, Голові Служби судової охорони надаються повноваження керівника державної служби в Службі судової охорони, а начальникам територіальних підрозділів – у територіальних підрозділах Служби.

Але це не означає, що всі співробітники Служби судової охорони стануть державними службовцями з відповідним рівнем оплати праці. Наразі загальна чисельність Служби становить 5 100 осіб, зокрема 93 % співробітників, 7 % працівників.

Рівень грошового забезпечення співробітників Служби чітко визначений і регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 року № 289 “Про грошове забезпечення співробітників Служби судової охорони”.

Ухвалений народними депутатами Закон України дозволяє саме для працівників Служби, яких на сьогодні лише 7% загальної чисельності, впровадити державну службу. Водночас це не означає, що абсолютно всі посади працівників Служби стануть посадами державних службовців.     

Варто також додати, що бюджетні призначення Службі судової охорони на 2021 рік у частині оплати праці працівників поки що не дозволяють перевести ці посади в посади державних службовців із відповідним рівнем оплати праці», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Служба судової охорони переходить на посилений варіант несення служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді