На Прикарпатті з товариства стягнули штраф і пеню за порушення антимонопольного законодавства

12:31, 9 августа 2019
У разі несплати штрафу та пені у передбачений термін їх стягують у судовому порядку.
На Прикарпатті з товариства стягнули штраф і пеню за порушення антимонопольного законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Антимонопольний комітет України стягнув штраф із ТОВ «Фірма «Калина ІФ» ЛТД» у розмірі 33 000 грн та пені в розмірі 34 000 грн. Господарський суд Івано-Франківської області  задовольнив позов держустанови, передає прес-служба суду.

Позовні вимоги обґрунтовані наступним. Рішення адміністративної колегії Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 13 листопада 2017 року № 29 по справі № 04-21/2016 Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, накладено на ТОВ «Фірма «Калина ІФ» штраф у розмірі 34 000 грн.

Зазначається, що відповідач частково сплатив штраф згідно з рішенням в розмірі 1 000 грн. Сплату іншої частини штрафу у розмірі 33 000 грн розстрочено рішенням адміністративної колегії Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

У разі несплати штрафу та пені у термін, передбачений рішенням, органи держустанови стягують штраф та пеню в судовому порядку (ч.7 ст.56 Закону України «Про захист економічної конкуренції»).

Так, за кожний день прострочення сплати штрафу стягується пеня — півтора відсотка від суми штрафу. Розмір пені не може перевищувати розміру штрафу, накладеного відповідним рішенням органу Антимонопольного комітету України. У разі несплати штрафу у строки, передбачені рішенням, та пені органи Антимонопольного комітету України стягують штраф та пеню в судовому порядку. Суми стягнутих штрафів та пені зараховуються до державного бюджету.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 02.07.2019 у справі № 909/236/19 можна ознайомитися за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про постанову КГС ВС щодо стягнення пені за прострочення сплати штрафу.

Також ми повідомляли, що фахівці обурюються державною монополією на проведення експертиз.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду