Апеляційна палата ВАКС є апеляційною інстанцією для розгляду лише тих судових рішень, які ВАКС ухвалив як суд першої інстанції, — ВС

14:51, 28 августа 2020
ККС ВС розглянув справу, яка стосувалася питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.
Апеляційна палата ВАКС є апеляційною інстанцією для розгляду лише тих судових рішень, які ВАКС ухвалив як суд першої інстанції, — ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляційна палата ВАКС є апеляційною інстанцією для розгляду лише тих судових рішень, які ВАКС ухвалив як суд першої інстанції. На цьому наголосив Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду в контексті розгляду касаційної скарги у справі № 757/32221/20-к (провадження № 51-3910впс20), яка стосувалася питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів (ч. 3 ст. 34 КПК України), передає офіційний сайт ВС.

Відповідно до ч. 2 ст. 33 КПК України кримінальне провадження в апеляційній інстанції здійснюють відповідні апеляційні суди, а також Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Стаття 3 КПК України, в якій визначаються основні терміни цього Кодексу, дає чітке визначення суду апеляційної інстанції, уповноваженого для розгляду апеляцій на судові рішення. Таким судом є: відповідний апеляційний суд, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться суд першої інстанції, що ухвалив оскаржуване судове рішення, або Апеляційна палата ВАКС – стосовно судових рішень Вищого антикорупційного суду, ухвалених ним як судом першої інстанції.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду наголошує, що оскільки оскаржується ухвала Печерського районного суду м. Києва, то повноважним судом для розгляду апеляції в цій справі є Київський апеляційний суд.

Детальніше з текстом судового рішення ККС ВС у справі № 757/32221/20-к (провадження № 51-3910впс20) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд висловився щодо зміни юрисдикційної підсудності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді