Справа Омеляна: суд призначив перше засідання

20:53, 27 марта 2019
Володимир Омелян пов'язує кримінальне провадження з початком виборчої кампанії.
Справа Омеляна: суд призначив перше засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Солом’янський суд Києва призначив перше підготовче засідання за обвинуваченням міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якому інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації, повідомляє прес-служба суду.

Засідання призначено на 3 квітня на 09:30 у приміщенні за адресою: Вознесенський узвіз, 10Б.

Справу розглядатимуть троє суддів — Марія Зелінська (головуюча), Олена Курова і Оксана Криворот.

Раніше Володимир Омелян заявляв, що пов'язує кримінальне провадження з початком виборчої кампанії.

«Ліпили все, що змогли зліпити. Мало того, як мені стало відомо, я не маю підтвердження, але було сильне бажання заарештувати сьогодні, а не просто вручити підозру. Я вважаю, що такі речі переходять межу», — зазначив голова відомства.

«Я хочу звернутися до НАБУ: сфабрикована підозра, що мені сьогодні вручили, не містить ніякого складу злочину. Чи є у мого брата автомобіль? Так. Бував я в домі? Так. Чи є у мене кошти? Так. Вони задекларовані. Я можу пояснити кожну копійку», — сказав Володимир Омелян.

«Я категорично спростовую всі пред'явлені мені звинувачення. Я буду захищати ім'я, честь і гідність законно», — додав він.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у вересні міністру Володимиру Омеляну повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2 та ст. 366-1 КК України. Тоді міністр інфраструктури категорично відкинув усі звинувачення. Підозру НАБУ Омелян назвав сфабрикованою. Він заявив, що кримінальне провадження варто пов'язувати з початком виборчої кампанії.

Згодом, 14 вересня, Солом'янський райсуд Києва провів засідання для розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді